Vesoljska tehnologija resno vstopa v kmetijski sektor

SC Solutions Inc., priznano podjetje na področju vesoljskih inovacij, je napovedalo svoj vstop v kmetijski in okoljski sektor. S posebnim poudarkom na poljedelstvu in vinogradništvu, podjetje uvaja pionirski pristop, ki združuje daljinsko zaznavanje in napredno analitiko, vključno s strojnim učenjem. Ta pristop ne cilja zgolj na spremembo standardnih kmetijskih praks, ampak tudi na izboljšanje varovanja okolja s sodobnejšimi kmetijskimi metodami.

Cliff Beek, izvršni direktor SC Solutions, poudarja, da je širitev v kmetijski in okoljski sektor ključen korak za podjetje: “S svojo tehnologijo želimo transformirati kmetijske prakse, jih narediti bolj trajnostne in učinkovite, kar sovpada z našo misijo uporabe inovacij za izboljšanje industrij in okolja.”

Med ključnimi področji, na katera se osredotoča SC Solutions, so celovito spremljanje kmetijskih površin, napovedovanje pridelka koruze in daljinsko spremljanje zdravja vinske trte. Pričakuje se, da bodo inovacije v napovedovanju zdravstvenega stanja vinske trte kmetom omogočile pridobivanje natančnih in pravočasnih informacij za izboljšanje kakovosti pridelka in povečanje produktivnosti.

Podjetje je že razvilo algoritem, ki iz satelitskih posnetkov natančno določa maso ogljika, kar bo ključno prispevalo k spodbujanju trajnostnih in okolju prijaznih kmetijskih praks. Ta inovacija pomeni pomemben korak k ohranjanju okolja in predstavlja revolucionarno spremembo v uporabi vesoljske tehnologije za izboljšanje kmetijskih metod.

Vir. KLIK

LP; Blaž