VESOLJSKA Bazilika

V tej rubriki bom nekaj več pisal o t.i. VESOLJSKI BAZILIKI.  Najprej obrazložitev zakaj tako ime. Namreč od Nase sem dobil seme Bazilike, ki je bilo vzgojeno na mednarodni vesoljski postaji v okviru njihovega preizkušanja možnosti vzgoje rastlin v vesolju.

Objava 1.

Slike semena, ki sem ga dobil..

Še pakirana semena

 

Dne 7.5.2014 sem semena tudi posejal in sedaj čakam na kalitev.

WP_20140506_003

WP_20140507_001

Občutek, da imaš v roki seme, ki je bilo vzgojeno v vesolju je res poseben (sicer ne vem zakaj). Dejstvo je, da je vzgoja rastlin v vesolju velik tehnološki podvig, saj se morejo upoštevati vse nam na zemlji samoumenvne stvari, kot, naprimer:

– negravitacijska sila

– s seboj moremo prinesti zrak

– tlak

in še mnogo več.

Ko bo bazilika sklila spet objavim kakšno sliko, sveži list Bazilike bi moral imeti ph 5, posušeni pa okrog 3,5, bomo videl kako bo.

 

Objava 2.

Na žalost morem napisati, da mi nobeno seme (do danes, 26.5.2014) ni vzkalilo, čeprav sem ga posejal v optimalen medij in ga imel v optimalnih pogojih za kalitev. Morda še bo (upanje umira zadnje). Sem pa bil na vezi z temi od katerih sem dobil pa mi niso mogli nič kaj povedat, le to, da mi v tolažbo lahko pošljejo “vesoljski paradižnik” v kar sem privolil, bom v kratkem objavil kakšno sliko paradižnika in napisal kaj več o te, sejal pa ga letos več ne bom, ker je absolutno prepozno in nima smisla. Bom počakal do druge sezone (februar 2015), v kmetijstvu smo pač vezani na letne čase in narave ne moremo prehitevati…