Nadzor nad 38 različnimi podnebnih conami preko enega računalnika

Rocket Farms je tretji največji pridelovalec lončnic, rezanega cvetja in zelišč v  ZDA in drugi največji pridelovalec prej omenjenega asortimenta  v Kaliforniji.

Lani so začeli s posodobitvijo (iskanjem) enotnega računalniškega sistema, ki bi omogočal komplet nadzor nad 38 različnimi podnebnih conami, kjer se računalniško uravnava ogrevanje, prezračevanje, senčenje, razsvetljava in kjer se uporablja več kot 200 različnih načinov namakanja oz. zalivanja njihovih rastlin.

Ena od naročnikovih zahtev je bila, da bi našli (dobili) sistem, ki omogoča fino prilagajanje pridelave različnih vrst gojenih pridelkov glede na dane, kontrolirane in krmiljene klimatske pogoje v njihovih rastlinjakih. Ob predpostavki, da lahko v popolnosti prilagajajo vse mikroklimatske pogoje v različnih conah iz enega računalnika.

Next-generation-iSii-Hoogendoorn-2

Corwin Graves, glavni tehnolog je povedal, da so že pred tem uporabljali in bili izredno zadovoljni s starim sistemom izdelanim s strani podjetja Hoogendoorn Economic. Zaradi tega so se odločili, da jim kot prvim dajo možnost za posodobitev njihovega celotnega sistema (10 ha kompleks steklenjakov). Nov produkt jih je prepričal in so se hitro odločili za  nakup naslednje generacije iSii process rarunalnikov z novim programom s katerim uspešno regulirajo mikroklimatske pogoje. Kot največjo prednost navajajo, kvaliteten – popoln nadzor nad različnimi parametri znotraj rastlinjaka. Sedaj se lahko zelo zanesejo na lične grafične preglede in različna poročila, ki jih program ponuja.  Kvalitetna vizualna in tabelarična poročila so zelo priročna, saj omogočajo, pogled več izbranih spremenljivk znotraj enega območja. To je potrebno predvsem pri diagnosticiranju podnebnih težav s katerimi se tehnologi  v tako intenzivni pridelavi in veliki firmi soočajo na dnevnem nivoju.

Spodaj si lahko ogledate promo filmček Nizozemskega podjetja

httpss://www.youtube.com/watch?v=f1bC3U3Tybk

LP, Blaž