Jabolka s sporočilom

Cene poljskih jabolk še naprej ostajajo stabilne in na enaki ravni ko lani. Andrzej Mierzejewski iz poljskega podjetja Cool Fruit je povedal, da njihovo podjetje redno izvaža različne sort jabolk, kot so npr. Royal Gala, Gala Must in Red Prince, predvsem na zahodne trge, Španijo, Portugalsko in Slovenijo, medtem ko cenejše sorte (npr. Champion in Idared) izvažajo predvsem na njihove tradicionalne vzhodnoevropske trge. 

Poleg rednih jabolk pa podjetje CoolFruit ponuja tudi posebna jabolka z npr. valentinovim sloganom I love you. Z izvozom teh jabolk začnejo sredi januarja, večino pa jih prodajo v zahodnoevropske države (Nizozemsko), nekaj pa tudi v Španijo in Hrvaško. Letos bo že tretje leto, ko podjetje CoolFruit  tovrstna jabolka uspešno trži. Povpraševanje po teh jabolkah je ogromno oz. večje od njihovih možnostih. Letos bodo Valentinovih jabolk prodali kar 100.000 kosov.

Jabolka s sporočilom se delajo v času rasti, ko jabolka začnejo zoreti, na njih nalepijo nalepko z želenim napisom. Ko se jabolka poberejo, se nalepka odstrani, pobrana jabolka pa se odpelje v hladilnico, kjer čakajo na primeren trenutek (božič, valentinovo, materinski dan, velika noč …), da se jih iz boks palet prepakira v škatle in odpelje v trgovine. Jabolka s sporočilom morajo biti malo večja in čvrsta ter primerne sorte, ki bo v trgovini zdržala vsaj 3-4 tedne.

Mogoče pa vas letos partner ali partnerica preseneti s posebnim valentinovim darilom poljske kvalitete.

LP, Blaž