Več podrobnosti o avtonomnem poljskem robotu podjetja Kuhn

Po 5 letih dela v zakulisju je tukaj prva fotografija Karla, prvega avtonomnega robota podjetja Khun. Potem ko so se slike razširile po francoskih medijih je podjetje Kuhn, le razkrilo dodatne informacije o prihajajočem avtonomnem robotu poimenovanem Karl.

Karl je večnamenski robot, namenjen predvsem za poljedelstvo. Objavljene slike, ki so se pojavile na spletni strani Farm Connexion, prikazujejo Karla kot kompaktnega robota, ki ga poganjata dve gumijasti verigi, motor pa se nahaja med njima. Prisotnost izpušne cevi na zgornjem delu pokrova kaže na verjetno uporabo diesel motorja.

Thierry Krier, izvršni direktor podjetja Kuhn, je ob prvi predstavitvi julija poudaril pomembnost združevanja več operacij v enem prehodu, kar je označil za prihodnost kmetijske mehanizacije. Prav tako je priznal potrebo po lažji opremi za izboljšanje kakovosti tal in številnih izzivov, s katerimi se sooča kmetijski sektor zaradi pomanjkanja delovne sile. Krier je pojasnil, da Karl ni le avtonomni robot, pač pa celovita rešitev, zasnovana za evropski trg. “Trenutna različica je popolna,” je dejal, s čimer je potrdil zavezanost podjetja Kuhn k inovativnim rešitvam opreme za sodobno kmetijstvo.

Več informacij pa bo verjetno predstavljeni na Agritehnici.

Vir: KLIK

LP, Blaž