v Szegedu (HU) nov logistični center za sadje in zelenjavo

Nov CBA logističen center v skupni velikosti 14 ha se bo gradil v kraju Szeged, predvidena otvoritev je maja prihodnje leto in bo ustvaril 100 novih delovnih mest. Skupna naložba v izgradnjo tega logističnega centra je vredna 28,9 mio €.

3053173

Namen nove izgradnje logističnega centra je  zamenjava zastarele infrastrukture z namenom, da se olajša distribucija lokalno pridelanega sadja in zelenjave. Prav tako želijo okrepiti odnose predvsem s Srbijo in Romunijo, da bodo na lahko na novem logističnem centru ponudili, kar seda velike količine svežega sadja in zelenjave, s čimer bodo pritegnili lokalne in tuje kupce.

1280

S tem želijo posnemati predvsem Italijanske veletržnice (logistične centre), kjer so možni nakupi lokalnega sadja in zelenjave v sodobnih razmerah, kar povečuje zanimanje za pridelavo in omogoča dobro, kvalitetno in hitro prodajo lokalnih produktov na veletrgovski način.

V Sloveniji smo pred leti imeli eno veletržnoco (LJ-Rudnik) ampak se je ta zaprla, del pa se je preselil na Vižmarje, kjer pa vse skupaj zgleda zelo bogo in pod vsakimi trendi oz standardi. Po mojem mnenju si tudi slovenski pridelovalci zaslužimo sodoben logističen center za malo in vele prodajo domačih produktov, da bomo lažje prodajali svoje pridelke!!

 

Vir: KLIK

LP, Blaž