Avtonomni traktor

V prihodnosti bo kmetijska mehanizacija (traktorji) manjša in povsem ​​avtonomna, ki bo opravljala prej naročena dela 24 ur na dan. Takšna avtonomna vozila bodo na kmetijah skrbela, da bo delo opravljeno v pravem času, kar se bo odražalo predvsem na zmanjševanju pritiska (stresa), ki ga ob konicah oz. po novem, kar skoz doživljamo tisti, ki delamo na kmetijah.

Ameriško podjetje Autonomous Tractor Corporation (ATC) je prvo predelavo traktorja v smislu avtonomnega vozila opravilo že v 80 letih prejšnjega stoletja in ima na tem področju veliko, če ne največ izkušenj. V letu 2015, avtonomna kmetijska mehanizacije ni več znanstvena fantastika,prej realnost, ki nas čaka v naslednjem desetletju.

 

 


Podjetje ATC je razvilo prvi dizelsko-električni agregat, ki poganja povsem nov koncept avtonomnih kmetijskih vozil, brez kabine in prostora za človeka. Napredna GPS tehnologija avtonomnega vozila temelji na podobnosti Teslinih in Googlovih vozil, ki tudi povsem avtonomno vozijo po cestah.

 

ATC – avtonomna tehnologija novodobnih kmetijskih strojev bo omogočila razvoj predvsem, manjših, cenejših, učinkovitejših in okolju prijaznih novodobnih kmetijskih strojev, ki bodo podali prave odgovore na vedno večje število svetovnega prebivalstva, ter vedno večje konkurenčnosti in nižanja odkupnih cen, ki pestijo pridelovalce. Kot zgleda je preživetje in nadaljnji razvoj kmetij možno pričakovati samo od tistih, ki bodo lahko pridelali končni izdelek po najnižjih cenah, saj nam vedno večje in bolj močne multinacionalke ne bodo nudile fair trada!

Na milost oz. neko realno in konkretno pomoč politike pa v tem kapitalističnem sistemu pač ne gre računati.

Predstavitveni video si lahko ogledate spodaj:

httpss://www.youtube.com/watch?v=VFEZWHORVgA

 

LP,

Blaž