Top štiri najbolj domiselnih kmetijskih projektov

 

kmetijstvo vedno išče najbolj kul, najbolj tech-zdrave-pametne načine proizvodnje rastlin oz. želi v rastlinjak stisniti še kakšno vrstico več, ter s tem bolj optimizirati pridelavo. Spodaj so predstavljene štiri najbolj domiselni kmetijskih projekti povzetih po indoor.ag.

 

1. Akvaponični avtomobil

Hyundai je lansko jesen v Londonu predstavil akvaponični koncept avtomobila, ki ga na trajnosten način poganjajo njihove nove gorivne celice. Sistem gorivnih celic uporablja vodik in zrak za ustvarjanje električne energije, ki poganja avto, končni produkt procesa pa je toplota in vodna para na izhodu iz avtomobila (avspuh).

Več v videu KLIK

 

2.  The Living Tower oz. “življenjska stavba”

Vsak boljši eko-arhitekt v svoje gradbene modele vključuje tudi t.i urbane vrtove, pri projektu Living Tower pa gredo še korak dlje in sicer z vključevanjem hidroponskimi rastočim sistemom v samo strukturo stavbe. Francoski gradbeni oblikovalci trdijo, da, “če ne moremo videti pridelavo hrane imamo lahko vsaj interakcijo z pridelavo in si tako povečamo našo zavest.”

 

3. Trgovine  

Nov način gojenja in direktnega prodajanja prav tako omogoča gojenja sadja in zelenjave direktno v trgovinah ali na strehah večjih supermarketov. Tako svežina in ogljični odtis ne predstavljata težav, kupec pa za svoj denar dobi najvišjo kvaliteto lokalno pridelanega sadja ali zelenjave.

 

4.  Hidroponsko Pohištvo

To novo pohištvo prinaša povsem nov pomen “domačemu”, hidroponskemu pohištvu. Francoski oblikovalec Clement Sarrodie združuje privlačno moderno pohištvo s različnimi hidroponskimi sistemi gojenja rastlin, ki jih največ uporabljamo v vsakdanjem življenju. Npr. Kava miza, (kava na domači mizi gojena na način hidroponike).

 

Zanimivo je kako se veliko industrij odloča, da v svoje osnove vključuje moderno (hidroponsko) kmetijstvo, ki to tudi  v primerjavi z klasičnim tudi omogoča. Upam, da bo tudi kakšno slovensko podjetje spoznalo ta trend in v svoj novi produkt vključilo vsaj nekaj kmetijstva oz. pridelave hrane.

Če koga zanimajo podrobnosti ali pa se mu je pojavila kakšna ideja in bi rabil pomoč pri hidroponiki me lahko kontaktira in bomo skušali najti najbolj primerno rešitev.

 

Vir: https://indoor.ag/

LP, Blaž