Kmetijska mehanizacija in kmetijski roboti prihodnosti

Kmetijstvo kot panoga pridelave hrane se na prvi pogled ne zdi aktualna, zaželena ali vznemirljiva industrija, toda tehnologija, ki se v kmetijski panogi danes uporablja, je ena najbolj naprednih. V panogi se vedno bolj pogosto uporabljajo razni roboti in napredna kmetijska mehanizacija, ki opravlja zelo različna in specifična dela od zelo natančnega in okoljsko manj obremenjujočega zatiranja plevelov do avtonomnega pobiranja pridelkov.

V tem trenutku obstaja ogromno sodobnih rešitev za zgoraj omenjene potrebe, zahteve in nujnosti varne in ekonomsko vzdržne pridelave hrane. Inovacije, ki se uporabljajo na kmetijah, so tako raznolike, kot si jih le težko predstavljamo in včasih enostavno ne moremo verjeti tehničnim dosežkom določenih izboljšav. Vsem inovacijam v kmetijstvu pa je skupno le eno: zagotoviti dovolj hrane za vedno večjo populacijo in novodobne potrošniške navade.

V spodnjih videoprispevkih je predstavljenih kar nekaj zelo aktualnih najnovejših dosežkov v sodobnem kmetijstvu, ki jih enostavno morate videti. Osnovni namen razvoja in posodobitve kmetijske mehanizacije je slediti večji potrebi po pridelavi hrane in zmanjšanju (človeške) delovne sile v kmetijski industriji. Oglejte si video, da vidite, kako roboti in stroji pomagajo nahraniti svet.

LP, Blaž