Nizozemski kmetje že kupujejo robote

Nedavno nazaj je nizozemski pridelovalec zelenjave (Peter van Osch – Groenteproducties) kupil prvi robotski traktor prav tako znanega nizozemskega podjetja AgXeed. Namen nakupa robotskega traktorja je intenzivna uporaba predvsem za težja zemeljska opravila, kot so globinsko podrahlavanje, oranje in predsetvena priprava njiv za setev in saditev vrtnin.

Peter van Osch je bil sprva skeptičen glede robotskega traktorja, saj je menil, da je to enostavno preveč za »njegovo ligo«. Vendar pa si je po priporočilu drugih pridelovalcev, vseeno z zanimanjem ogledal delovanje te (in tudi drugih) robotske naprave na dnevu sodobne tehnike, kar je spremenilo njegovo dojemanje in pogled na uporabo avtonomnega robotskega traktorja. Takoj je videl, da se ta novodobni kmetijski stroj lahko brez večjih težav vklopi na njegovo kmetijo. Bistvene prednosti, ki jih vidi in ki so bile ključne pri odločanju za nakup, je prihranek pri času in zmožnost dela traktorja 24 ur/dan, kar je pri intezivni zelenjadarski panogi v konicah še kako pomembno.

Namen nakupa je uporaba robotskega traktorja celo leto, se pravi za spomladansko pripravo njiv in kasneje za setve. Prav tako bodo traktor uporabljali za dela z nizko hitrostjo, ki trajajo veliko ur.

Kljub vsem varnostnim elementom, ki so sestavni del tega traktorja, je postaviti traktor na njivo in oditi iz nje ter iz naslonjača spremljati delo robota, v tem trenutku še vedno zelo razburljivo za novega lastnika. Je pa res, da se bo na to sčasoma tudi navadil. Prva pomanjkljivost tovrstnega traktorja je prevoz na njivo, saj ga mora lastnik na njivo dostaviti sam, namreč robot se po lokalnih in regionalnih cestah (še) ne sem voziti sam.

Še nekaj tehničnih podatkov robotskega traktorja:

  • Proizvajalec: AgXeed (Nizozemska)
  • Robot: AgBot
  • Naloga(-e): večnamenski kmetijski robot z gosenicami namenjen za specializirane in standardne priključke. Zadnja priključna gred III. kategorije, prva pa II. kategorije. Delovne širine so do 6 metrov (odvisno od vrste uporabljenega priključka), širina koloteka pa do 3,2 metra.
  • Vrsta pogonskega sklopa: Vozilo poganja štirivaljni dizelski motor Deutz s 156 KM, ki poganja električni generator za napajanje vseh drugih pogonov (priključna gred, ventilator itd.).
  • Začetek razvoja: junij 2018
  • Cena: 250.000 €

Več info o robotu: KLIK

Več o poljedelski uporabi: KLIK

 

LP, Blaž